Uitslag D1 ronde 5, 11 april in Gemert

Zondag 11 april werd in Gemert de vijfde en laatste competitiewedstrijd van het seizoen gezwommen. Neptunus '58 ging samen met Argo uit Sint-Oedenrode op bezoek bij Hydra. De wedstrijd werd gezwommen in een vierbaansbad, met een watertemperatuur van maar liefst 30 graden! Dit was mede de oorzaak van de minder snelle tijden die gezwommen werden. Toch werden er nog twee Brabantse limieten, een clubrecord en dertig persoonlijke records gezwommen door de 34 zwemmers van de Schijndelse vereniging.

De wedstrijd startte met de 4 x 50 wissel voor jongens t/m 18 jaar, maar Neptunus '58 heeft erg weinig jongens, en dus startten er twee 15-jarigen en twee 12-jarigen. Zij deden het echter uitstekend! Jeroen Trimbach zwom op de rug weer driekwart tel sneller dan zijn pas zes dagen oude persoonlijke record. Jeroen van Dinther (school) zwom ongeveer zijn pr, en vervolgens dook Mark van Dinther op de vlinder 0,2 seconden onder zijn toptijd. Delane Lathouwers maakte het af op de vrije slag en zwom meer dan een seconde onder zijn pr, van zes dagen oud! De jongens eindigden op een mooie derde plaats.

De meiden t/m 16 jaar zwommen de 4 x 50 vrij. Anouk van Lokven, Aniek Pennings, Bo Sluijpers en Shirley Voets eindigden net als de jongens als derde.

Vervolgens gingen de individuele programma's van start. Op de 100 wissel drie debutantes voor Neptunus '58. Indy Jongman eindigde als eerste. Katie Brunnen eindigde op een zesde plaats en ook Valerie Messerschmidt volbracht haar eerste 100 wissel met een mooie tijd.

Vervolgens werd de 50 vlinder gezwommen. Kyra Jongman zwom naar het zilver, en ze werd op het podium vergezeld door Isa vd Ven, die dankzij een pr van een halve seconde het brons veroverde. Anouk van Os verbeterde haar beste tijd met 0.1 seconde en eindigde als zevende. 0.01 seconde daarachter eindigde Fabiënne Messerschmidt als achtste. Zij was maar liefst negen seconden sneller dan ooit! Anouk Eickmans en Kiki Sluijpers zwommen ook persoonlijke records, aangezien ze deze afstand voor het eerst zwommen. Bij de jongens eindigde Gijs Deelen als vierde, op 0.4 seconde van het brons. Noud van Boven zwom een halve seconde boven zijn beste tijd.

Daarna werd de 200 vrij gezwommen. Aniek Pennings zwom tot haar eigen verbazing 2,5 seconde sneller dan haar oude toptijd en werd daarvoor met een bronzen medaille beloond. Lara vd Ven verbeterde haar tijd op de 200 meter met bijna vijf seconden. Ook na 100 meter kwam er een nieuw pr op de klokken. Ze eindigde als zevende. Bo Sluijpers eindigde als achtste. Ze bleef een fractie boven haar beste tijd. Zoë Hellings verbeterde haar beste tijd met 0.3 seconde en werd negende. Demi van Os was bijna twee seconden sneller dan ooit en eindigde op plaats elf. Jeroen van Dinther scherpte zijn pr met bijna drie seconden aan en werd zesde. Delane eindigde als negende en Martijn Eickmans als elfde. Beiden bleven boven hun beste tijden.

Op de 100 wissel zwom Shirley Voets naar het brons. Anouk van Helvoirt, Daphne Voets, Vera de Laat en Rachel Brunnen eindigden op de plaatsen zeven, acht, negen en tien. Rachel zwom anderhalve seconden sneller dan haar pr van zes dagen geleden. Marleen van Dijk en Anouk van Lokven werden helaas gediskwalificeerd. Marleen verbeterde wel haar persoonlijke record, met maar liefst zes seconden. Mark veroverde de gouden medaille op deze afstand.

Op de 100 rug behaalde Elke Schellekens de bronzen medaille. Lisa Smits eindigde als zesde. Jeroen Trimbach moest genoegen nemen met de vierde plaats, maar zwom wel een pr van een halve seconde.

De laatste afstand voor de pauze was de 200 wissel. Sandra Schellekens eindigde op plaats vier, en Manissa vd Brand op plaats negen. Manissa verbeterde wel haar beste tijd met ruim een halve seconde. Roel vd Kleij eindigde als zesde. Frank Hovenier verbeterde zijn persoonlijke record met meer dan drie seconden en tikte als achtste aan.

Na een korte pauze was het weer de beurt aan de jongste zwemsters, en wel op de 50 school. Indy behaalde goud, Valerie werd vierde en Katie vijfde. Valerie miste het podium op een halve seconde. Behalve de 50 vlinder zwommen de meiden en jongens uit 1998 en 1999 ook nog de 100 vrij. Kyra behaalde brons op het koningsnummer dankzij een verbetering van haar pr met bijna een seconde. Isa werd vijfde, Anouk van Os tiende, Fabiënne elfde, Anouk Eickmans dertiende en Kiki veertiende. Bij de jongens tikte Gijs als vijfde aan en Noud als tiende.

De junioren zwommen 50 school. Bo verbeterde haar pr met exact een halve seconde en behaalde brons. Lara tikte als vierde aan. Zoë, Daphne en Aniek verbeterden alledrie hun persoonlijke records en werden vijfde, zevende en negende. Voor Zoë was er een verbetering van anderhalve seconde, voor Daphne een halve seconde en voor Aniek ruim een halve tel. Demi werd dertiende, Rachel vijftiende en Marleen zestiende. Bij de jongens eindigden Jeroen van Dinther, Delane en Martijn op de plaatsen zeven, acht en elf.

De 200 rug kende twee debutantes. Shirley zwom bij haar debuut meteen naar het brons. Haar tijd was maar liefst vijf seconden onder de limiet voor de Brabantse Zomer Kampioenschappen. Ook was de tijd goed voor een verbetering van het clubrecord. Anouk van Lokven zwom deze afstand ook voor het eerst. Zij werd achtste. Anouk van Helvoirt eindigde tussen Shirley en Anouk in als vijfde. Mark bleef 2,5 seconde boven de Brabantse limiet, maar was wel vier seconden sneller dan ooit en behaalde de gouden medaille.

Lisa eindigde op de 100 vrij als vijfde, net voor Elke. Vera de Laat werd elfde en Jeroen Trimbach werd zesde.

Op de afsluitende 50 vrij werden er twee zilveren medailles behaald. Sandra tikte 0.06 boven haar persoonlijke record aan en werd tweede. Manissa werd zevende. Ook Roel zwom de tweede tijd en Frank werd vijfde.

Tot slot van de wedstrijd werd zoals gebruikelijk de 8 x 50 vrij gezwommen, met vier dames en vier heren in verschillende leeftijdscategorieën. Het tweede team bestond uit Gijs, Bo, Delane, Anouk van Lokven, Martijn, Anouk van Helvoirt, Frank en Elke. Gijs zwom als startzwemmer 34.04, goed voor zijn allereerste startbewijs voor de Brabantse Zomer Kampioenschappen. De limiet staat namelijk op 34.50, en een week eerder had hij die limiet al op een haar na gemist (34.51). Nu lukte het dus wel! Het team eindigde als vijfde. Jeroen van Dinther, Aniek, Jeroen Trimbach, Shirley, Mark, Lisa, Roel en Sandra tikten als derde aan.

Uitslag

Tijden per zwemmer

Volg de officieuze stand op Zwemkroniek

Uitslag Neptunus '58

Foto's

Terug naar 'uitslagen wedstrijdzwemmen'